• Gratis verzending vanaf 50€
  • Verzendingen op maandag en donderdag
  • Afhaling in Lendelede mogelijk na afspraak
Home » Tips & Garantie

Mocht een sieraad onverhoopt kapot gaan dan kunt u schriftelijk contact met ons opnemen. Wij zullen iedere klacht afzonderlijk beoordelen.
Onze sieraden zijn van goede kwaliteit maar om onze kwaliteit te waarborgen hebben wij hier een aantal tips zodat je lang van onze sieraden kunt genieten.

Tips

  • Voorkom contact met: Crème, parfum, water en vocht. Draag een sieraad niet tijdens het sporten en laat het sieraad bijvoorbeeld niet in de badkamer liggen, condens kan op termijn verkleuring veroorzaken.
  • Door de PH-waarde van je huid kan je sieraad verkleuren.
  • Dof geworden of verkleurde kralen kun je vaak oppoetsen met een schone zilverpoetsdoek.
  • Draag geen sieraden bij huishoudelijk of ruw werk en bij het sporten. Sieraden kunnen beschadigen door bepaalde schoonmaakmiddelen (chloor/zout) en door te hard stoten. Daarnaast bestaat de kans de sieraden te verliezen.
  • Het is het beste om sieraden niet los in een lade of doosje te leggen. Sieraden kunnen elkaar beschadigen; berg elk sieraad apart op om krassen te voorkomen. Maak je armband of ketting altijd dicht bij het opbergen zodat ze niet in de knoop raken.
  • Stel je sieraden niet bloot aan te fel zonlicht/zonnebank. Kleurstenen kunnen daardoor verkleuren.
  • Make-up, haarlak en parfum bevatten stoffen die , als ze in aanraking komen met de metaallegeringen, vlekken kunnen veroorzaken op huid en kleding. Ook kan het de metaallegering verkleuren. Het is het beste om sieraden, pas op het allerlaatst om te doen.
  • Doe je sieraden altijd af als je gaat slapen.

 

Garantie

Houd u er rekening mee dat er geen garantie geldt op het volgende;

Natuurlijke slijtage, edelstenen kunnen door het dragen verkleuren. Met name zon is van grote invloed.
Vlekken ontstaan door parfum
Metaal dat verkleurd is door contact met water, parfum, haarlak, bodylotion of reinigingsmiddelen.
Metaal dat verkleurd door uw PH waarde
Edelstenen die gebroken zijn doordat ze zijn gevallen
Breken van elastiek
Afgebroken kronen van ringen door onzorgvuldig gebruik

 

Materialen

De meeste zilverkleurige en goudkleurige armbanden, kettinkjes, ringen en enkelbandjes zijn bij ons ‘plated’. Dit betekent dat ze gemaakt zijn van onedel metaal met een dun laagje zilver/goud eroverheen. De term plated komt van de techniek die voor deze sieraden wordt gebruikt namelijk: elektroplating. Door middel van stroom blijft het laagje hechten aan het onedele metaal. Het laagje zilver of goud bij plated sieraden kan er afhankelijk van de zuurgraad van je huid ook weer afslijten. Als je deze sieraden onder de douche draagt versnelt dit het proces. Deze sieraden blijven, in tegenstelling tot 925 sterling silver sieraden, niet je hele leven mooi. Toch kunnen ze zeker lange tijd mee als er zorgvuldig mee om wordt gegaan.